Mikro İhracat Nedir?

Türkiye’den yapılan brüt ağırlığı 300 kilogramdan az ve değeri katma değer vergisi (KDV) hariç 15.000 Euro’dan fazla olmayan ETGB ile yurt dışına ürün satışına verilen isimdir. Yalnızca bu şartları taşımakta olan ürünler mikro ihracat şeklinde gerçekleşebilir.

Mikro İhracat ile Geleneksel İhracatın Farkı Nedir?

Geleneksel ihracat olarak tanımlanan ihracatlardan farklı olarak mikro ihracat kısa adıyla bilinen Hızlı Kargo Taşımacılığı Yoluyla yapılan ihracat işlemleri ETGB Beyanı ile gerçekleştirilmektedir. Firmamızın söz konusu yetki belgesi kapsamında taşıyıp gümrüklediği ihracat işlemlerinde, 07.10.2009 tarih ve 27369 sayılı R.G. ’de yayımlanan 2009/15481 sayılı Kararın 127 maddesi hükmüne istinaden Gümrük Müşavirliği hizmet ücreti tahsil edilmemektedir.

Mikro ihracat neleri kapsar?

ETGB kapsamında:

Brüt ağırlığı 300 kilogramdan az ve değeri 15 bin Euro’yu geçmeyen eşyalar,

Bedeli 150 Euro’yu aşmayan ve kişisel kullanıma mahsus olmak kaydıyla kitap ve diğer basılı yayınlar,

Değeri bin 500 Euro’yu geçmeyen ve brüt ağırlığı 30 kilogramı aşmayan, diplomatik veya yolcu eşyası olmamak kaydıyla serbest dolaşıma girişe konu olan ticari hacim ve mahiyeti olmayan eşya,

Şahsa ait ve şahıstan bir ay önce ya da gelişinden sonraki 3 aylık periyod içerisinde gelen kişisel eşyalar,

Kamu kurumlarına, müzelere, kütüphanelere ya da bilimsel çalışmalar gerçekleştiren, eğitim veren kurumlara gönderilen basılı yayınlar bulunmaktadır.

Yorum Yazın